Malus domestica 'Red Leaf' - zuilvorm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Zuilappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Rood aangelopen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 18x18 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Augustus - September
Beschrijving

Malus domestica 'Red Leaf' of Zuilappel - Informatie:

Malus domestica 'Red Leaf' is een laagblijvende appelboom met een smalle groeiwijze en behoort tot de zuilfruit bomen. Daarom is deze tuinplant geschikt als solitair in de kleine tuin, kan er een haag mee gevormd worden en in een pot op het balkon of terras is ook mogelijk De rode appels zijn eetbaar, maar wat zurig van smaak. Ze groeien rechtstreeks aan de stam van deze boom. Bijzonder is het blad dat rood uitloopt en in de zomer groen wordt. De fruitboom is niet wintergroen. In maart-april verschijnt de roze bloesem. Zet deze Zuilappel bij voorkeur in de zon, dat bevordert de appeloogst. Elke normale tuingrond is geschikt. Er hoeft voor de bestuiving geen andere boom bij geplant te worden, Malus domestica 'Red Leaf' is namelijk zelfbestuivend.

 

Snoei en onderhoud:

Let op dat er maar één hoofdtak door groeit, andere moeten weggeknipt worden. Doe dit in april. later in mei-juni knipt u vertakkingen van de zijtakken weg. Als u niet wilt dat de boom de hoogte in gaat, kunt u de zijtakjes beter niet afknippen.

Als de boom de juiste hoogte voor u heeft bereikt, kunt u het beste de boomtop enkele cm terug knippen. Takken waar geen vruchten aan gezeten hebben, mogen  tot op 10 cm worden terug  gesnoeid. In juni en augustus kunt u de lange scheuten tot op 10 cm afknippen.

Omdat Malus domestica 'Red Leaf' niet ziekte gevoelig is, hoeft er niet gespoten te worden.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Malus domestica 'Red Leaf' - zuilvorm | Zuilappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.