» Prunus avium 'Sylvia' - zuilvorm

Prunus avium 'Sylvia' - zuilvorm

Product informatie

Nederlandse naam: Zuilkers
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Lichtroze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 18x18 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Regina
Pluktijd: Augustus

Prunus avium 'Sylvia' of Zuilkers 'Sylvia' - Informatie:

Prunus avium 'Sylvia' is een zelfbestuivende, rode, zoete kers en behoort tot de zuilfruit-bomen. Dat wil zeggen dat enkel één struik voor vruchten zal zorgen; als het echter om de vruchten gaat, heeft de tuinplant er baat bij als er een extra goede bestuiver (Regina) bijgeplant wordt.

De zuilvorm is niet de natuurlijke vorm van deze kersenboom en dient behouden te worden door te snoeien. Daarmee wijkt deze zuilvorm af van de bekende ballerina of zuilappelbomen. 

Deze boom is geënt op een traag groeiende onderstam en groeit beduidend langzamer dan een normale kersenboom.  Met een uiteindelijke hoogte van tussen de 100 en 250 cm is de boom prima geschikt voor een bloembak of sierpot op het terras en balkon, of voor een plek in de kleinere  tuin, waar geen ruimte is voor een grotere boom.

 

In april bloeit de Zuilkers 'Sylvia' met kleine wit-roze bloemen, die bijen en vlinders lokken. In juli zijn de donkerrode zoete kersen rijp om te plukken. Het donkergroene blad verkleurt in de herfst oranjerood en valt daarna af.

 

Standplaats:

Elke goed doorlaatbare grond is goed; de tuinplant kan tegen droogte en zeewind.

 

Snoeien en onderhoud

Snoeien van een kersenboom kan het beste in de zomer direct na de pluk van de vruchten. Snoei deze tuinplant nooit in de winter. Zijscheuten knipt u terug tot ongeveer 10-15 centimeter vanaf de hoofdtak. Als u de boom hoog genoeg vindt kunt u de top verwijderen. U zult altijd zien dat de boom in het opvolgende jaar hier weer de langste groeischeuten geeft. Knip deze dan ook weer tot 10 à 15 centimeter terug.

Voeding kunt u geven tussen april en september. Vooral als u de boom in een pot heeft staan is dit extra belangrijk voor een goede groei en gezonde bladeren.


Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Prunus avium 'Sylvia' - zuilvorm | Zuilkers koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.