Thuja plicata 'Atrovirens' - in pot

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Reuzenlevensboom
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Advies aantal per strekkende meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Thuja plicata 'Atrovirens' in pot of Reuzenlevensboom - Informatie:

De Thuja 'Atrovirens' is een ideale haagplant maar kan ook prima als solitair gebruikt worden. Dit type conifeer heeft een donkergroene kleur. De schubben glanzen als de zon schijnt. In de winter kleuren de toppen soms brons af, maar meestal blijft dit type diepgroen van kleur. De brons verkleuring verdwijnt in het voorjaar als de dagen warmer worden en de plant weer gaat groeien.

De thuja is een snelgroeiende conifeersoort. Met deze plant creëert u snel een dichte wintergroene haag. Deze plant in pot kunt u het hele jaar door aanplanten. De pot verwijderd u uiteraard bij het planten.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat graag op een plek in de zon of halfschaduw. Voeg wat aanplantgrond toe aan de aarde voor een goede aangroei. De plant is goed bestand tegen droogte wanneer deze volledig is geworteld. Desalniettemin is het belangrijk tijdig water te geven bij aanhoudend droog weer; zeker in de eerste jaren na aanplant. Op den duur heeft de plant een stevig wortelpakket gevormd en kan de plant ook uit diepere grondlagen voldoende water opzuigen.

 

Advies aantal per strekkende meter:

 

Maatvoering (in cm.) Aantal per strekkende meter (enkele rij) Aantal per strekkende meter (dubbele rij) Potmaat
100/125 3 planten 5 planten Ø 30 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant!

 

Snoei en Onderhoud:

Coniferen zijn over het algemeen makkelijk te snoeien planten en deze Thuja plicata 'Atrovirens' is daarop geen uitzondering. Thuja plicata laat zich uitstekend snoeien tot een haag of vorm. Met deze plant kunt u dus alle kanten uit.

Snoei deze plant rond eind juni of begin juli terug in vorm met een heggenschaar. Kies hiervoor een bewolkte en koele dag zodat de afgeknipte delen geen brandschade oplopen. U kunt de plant desgewenst meerdere malen per jaar snoeien voor een nog strakker resultaat.De Thuja plicata 'Atrovirens' - in pot | Reuzenlevensboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.