Potentilla fruticosa 'Pink Beauty'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Struikganzerik
Bloeitijd: Mei - Augustus
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Beschrijving

Potentilla fruticosa 'Pink Beauty' of Struikganzerik

Potentilla fruticosa ‘Pink Beauty’ of Struikganzerik is een rijkbloeiende tuinplant met kleine, roze bloemen van mei tot diep in augustus. Potentilla wijst naar medicinale krachten, die vroeger aan de tuinplant werden toegedicht; het waarom is nu niet meer bekend. Tuinplantenwinkel.nl heeft behalve de 'Pink Beauty’ ook nog andere variëteiten, zoals de ‘Abbotswood’: witbloeiend, de ‘Kobolt’: geel bloeiend en de ‘Red Ace’ met rode bloemen. Struikganzerik wordt uiteindelijk ongeveer 50 cm hoog en wordt veel toegepast als gesloten vak- of haagbeplanting.

 

Standplaats Potentilla fruticosa 'Pink Beauty'

Potentilla fruticosa ‘Pink Beauty’ is een sterke tuinplant, die weinig eisen aan de bodem stelt en vaak wordt toegepast in openbaar groen, maar daarom ook veel in particuliere tuinen. Potentilla fruticosa geeft de voorkeur aan een plaats in de zon of halfschaduw.

 

Potentilla fruticosa 'Pink Beauty' snoeien en onderhouden

Snoei de Struik ganzerik na de winter helemaal terug tot op 10 tot 15 centimeter boven de grond. Zo blijft de tuinplant er fris en jong uitzien. Als u de plant laat doorgroeien kunt u elk voorjaar bij de wat oudere doorgegroeide planten de houterige takken wegknippen en de jongere takken laten staan; die krijgen dan voldoende licht en lucht. De tuinplant blijft dan wat groter en vormt eerder in het seizoen al bloemknoppen.De Potentilla fruticosa 'Pink Beauty' | Struikganzerik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.