Potentilla fruticosa 'Red Ace'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Struilkganzerik
Bloeitijd: Mei - Augustus
Bloemkleur: Oranje-rood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Beschrijving

Potentilla fruticosa 'Red Ace' of Struikganzerik

Potentilla fruticosa 'Red Ace' is een lage, bladverliezende tuinplant die bloeit van mei t/m augustus met kleine, op boterbloemen lijkende, rode bloemetjes, die bij warm weer verkleuren naar oranjerood. Vroeger was men ervan overtuigd dat Struikganzerik medicinale krachten had; vandaar de naam Potentilla. De tuinplant kan redelijk goed tegen droogte en verdraagt zeewind, stelt weinig eisen aan de bodemgesteldheid en wordt daarom vaak gebruikt als vakbeplanting in openbaar groen. Voldoet ook goed als een lage haagbeplanting in kleinere tuinen.

 

Standplaats Potentilla fruticosa 'Red Ace'

Potentilla fruticosa 'Red Ace' stelt weinig eisen aan de grondsoort. Struikganzerik doet het prima in de halfschaduw, maar kan ook goed op warmere en drogere plaatsen in de volle zon worden aangeplant. Geef vooral in de eerste jaren na aanplant wel voldoende extra water bij warm en droog zomerweer.

 

Potentilla fruticosa 'Red Ace' snoeien en onderhouden

Snoei Potentilla fruticosa 'Red Ace' na de winter terug tot op 10 tot 15 centimeter boven de grond. Zo blijft de tuinplant er fris en jong uitzien. Geeft u de voorkeur aan een iets hogere haag, dan snoeit u ieder jaar de helft van de takken terug.De Potentilla fruticosa 'Red Ace' | Struilkganzerik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.