Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over endless summer hortensia

Als we de naam letterlijk zouden nemen duurt de zomer eindeloos voort en ook de bloei van deze prachtige tuinplant. Helaas komt de herfst en winter genadeloos om te hoek kijken wat het einde betekent van de bloeiperiode. Desalniettemin bloeit deze hortensia wel wat langer dan klassieke boerenhortensia’s. De Endless Summer hortensia is een selectie uit Amerika. Het zijn boerenhortensia’s die niet alleen op 2-jarig hout bloeien maar ook op de nieuwe scheuten. Dit heeft twee voordelen; de bloeiperiode wordt verlengt en de plant is makkelijker te snoeien. Omdat de bloemen van de nieuwe scheuten later tot bloei komen dan die van het 2-jarig hout geniet u langer van verse, kleurrijke bloemen.

Endless Summer hortensia snoeien en verzorgen

Deze tuinplant voelt zich het beste thuis in de halfschaduw of schaduw. Zorg voor een humusrijke en goed doorlatende bodem. We raden aan om bij het planten aanplantgrond of tuinturf te gebruiken.

Het snoeien van een boerenhortensia is geen noodzakelijkheid maar zo nu en dan kan het fijn zijn om er de schaar in te zetten. Bij Klassieke boerenhortensia’s moet goed worden opgelet bij het snoeien omdat de struik anders geen bloemen geeft in de zomer. Dit geldt niet voor deze soorten. U kunt in het voorjaar zelfs alle scheuten afknippen tot ongeveer 30 centimeter en nog steeds zal de plant bloeien. Meestal volstaat echter een lichte knipbeurt waarbij u de oude bloemen verwijderd samen met enkele oude takken.

Endless Summer hortensia kopen

Er zijn verschillende variëteiten van deze tuinplant beschikbaar. De meeste types hebben bolvormige bloemen maar er is ook een schermbloemige variant. Bij deze laatste staan de schutbloemen in een krans rondom de echte bloemknopjes. De bolvormige soorten zijn te koop in de kleuren blauw, roze, wit en paars. De blauwe en roze endless summer hortensia worden ’The Original’ genoemd. De wit-bloeiende variant heet ‘The Bride’ en de paarse ‘Bloomstar’. Tuinplantenwinkel.nl levert al deze planten in pot waardoor u ze het hele jaar door kunt planten. Uw bestelde planten worden binnen twee tot vier werkdagen thuisbezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst.

Endless Summer hortensia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.