» Iris sibirica 'Snow Queen'

Iris sibirica 'Snow Queen'

Product informatie

Nederlandse naam: Siberische lis
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Iris sibirica 'Snow Queen' of Sibirische iris of Lis - Informatie:

Iris sibirica 'Snow Queen' is een vroegbloeiende en polvormende Lis. Oorspronkelijk komt Iris sibirica 'Snow Queen' uit de Kaukasus en Siberië (sibirica). In juni en juli verschijnen er op lange stengels zuiverwitte, lisachtige bloemen met goudgele kleuren in het hart. De bloemen van deze tuinplant zijn ook geschikt als snijbloem. Iris sibirica 'Snow Queen' is goed winterhard en verdraagt zeewind en luchtverontreinging.

 

Standplaats:

Deze tuinplant met smalle bladeren, die wat op riet lijken, groeit op drogere grond, maar geeft toch de voorkeur aan een wat nattere bodem en wordt daarom vaak langs vijvers geplant, maar wel op een plekje in de zon of halfschaduw.

 

Snoei en onderhoud:

Knip de bladeren van de Sibirische iris in de late herfst tot op de bodem terug; in het voorjaar vormen zich nieuwe, jonge scheuten. Voor rijkbloeiende planten is het aan te raden geen stikstofrijke meststoffen te gebruiken bij de bemesting. Kies bij voorkeur voor meststoffen met een hoger P- en K-gehalte dan het N-gehalte.De Iris sibirica 'Snow Queen' | Siberische lis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.