Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over iris sibirica

Het blad van de Iris sibirica is een stuk smaller en fijner dan dat van de Iris germanica daarmee is het grootste verschil tussen deze twee soorten bekend. Ook de beharing op de grote bloembladen is bij de Iris sibirica afwezig, vandaar ook dat de Nederlandse naam verschilt met die van de Iris germanica die Baardiris heet. De Nederlandse naam van de Iris sibirica is Siberische iris, maar wordt in de volksmond ook wel lis genoemd. Hier komt meteen de verwarring met andere varianten van de Iris vandaan die als vijverplant te boek staan. Het lijntje tussen deze soorten is ook erg dun, omdat de Iris sibirica goed gedijt in een vochtige omstandigheden. 

Iris sibirica planten

De Iris sibirica staat bij voorkeur op een zonnig plekje in de vaste planten border. Let er wel op dat hij niet te droog komt te staan, want dat vind deze Iris minder prettig. Bij een droge standplaats kan beter voor de Iris germanica gekozen worden. Omdat deze Iris sibirica goed uit de voeten kan op een vochtige plek, kan hij ook langs de vijver worden aangeplant. Staat hij wel in de border tussen andere vaste planten, en is het een keer een periode langdurig warm en droog, geef hem dan op tijd voldoende extra water.

Iris sibirica kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl hebben we twee varianten van de Iris sibirica in het assortiment. Het verschil zit hem in de bloemkleur. De namen maken meteen duidelijk welke kleuren dat dit zijn. De Iris sibirica 'Blue King' krijgt blauwe bloemen en de Iris sibirica 'Snow Queen' witte. De groeiwijze van beide planten is gelijk, zodat deze twee soorten ook prima door elkaar aangeplant kunnen worden om zo voor een afwisseling van witte en blauwe bloemen te zorgen. 

Iris sibirica

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.