Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over iris germanica

De Iris germanica is een soort die tot de vaste planten behoort. Het grote zwaardvormige blad, dat enigszins waaiervormig uit de grond groeit, is kenmerkend voor deze tuinplant. De Iris germanica staat bij voorkeur op een zonnige plek in de border. De bloemen van de Baardiris (dit is de Nederlandse naam van deze plant) zijn geschikt om als snijbloem te gebruiken. 

Iris germanica planten

Houdt de dikke wortelstok van de Iris germanica tijdens het aanplanten ter hoogte van het maaiveld. Eén of twee centimeter onder de grond is niet erg, maar erboven uitsteken is ook prima. Zet hem zeker niet te diep in de grond, dit voorkomt rotten van de plant. Een te natte standplaats zorgt ook voor rotten van de wortels, vooral in de wintermaanden. Om deze reden is de Iris germanica minder geschikt om langs de vijver en waterpartijen aan te planten.

Iris germanica snoeien en verzorgen

Snoei afgestorven delen van de plant na de wintermaanden weg. In het voorjaar zullen er vanuit de grond nieuwe scheuten gaan groeien. Na een aantal jaar kan het zijn dat de bloei van de Iris germanica afneemt. Het beste kan de plant dan een keer gescheurd worden. Haal oude delen weg en plant nieuwe gedeelten terug. Dit houdt de Iris germanica jong en zal de bloei-intensiteit zeker verhogen. 

 

Iris germanica behoord tot de vaste planten

 

Inspiratie Iris germanica:

iris germanica is niet zichtbaar in de winter deze overwinterd in de grond

 

In de winter zit de Iris germanica in de grond, na de winter snoei je de afgestorven delen weg.

 

iris germanica is geen vijverplant en kan niet tegen natte voeten

 

De Iris germanica is geen vijverplant en kan niet tegen te natte standplaats.

 

let op dat u de iris niet te diep in de grond plant

 

De Iris germanica staat bij voorkeur op een zonnige plek in de border.

 

Iris germanica

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.