Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over iris germanica

De Iris germanica is een soort die tot de vaste planten behoort en over de wereld verspreid voorkomt. De grote zwaardvormige bladeren, die enigszins waaiervormig uit de grond groeit, is kenmerkend voor deze tuinplant. De Iris germanica krijgt bij voorkeur op een zonnige standplaats in de border. De bloemen van de baardiris (vaak in lila of blauwe tinten) zijn geschikt om als snijbloem te gebruiken en combineren goed met andere planten. De bloeiperiode valt in het vroege voorjaar.

 

Iris germanica planten

Houdt de dikke wortelstokken van de Iris germanica tijdens het aanplanten ter hoogte van het maaiveld. Eén of twee centimeter onder de grond is niet erg, maar erboven uitsteken is ook prima. Zet hem zeker niet te diep in de grond, dit voorkomt rotten van de plant. Ook te natte grond zorgt voor rotten van de wortels, vooral in de wintermaanden. Om deze reden is de Iris germanica minder geschikt om langs de vijver en waterpartijen aan te planten. De blauwe lis heeft weinig verzorging of meststof nodig.

 

Iris germanica snoeien en verzorgen

Snoei afgestorven delen van de plant na de wintermaanden weg. In het voorjaar zullen er vanuit de grond nieuwe scheuten gaan groeien. Na een aantal jaar kan het zijn dat de bloei van de Iris germanica afneemt. Het beste kun je de plant dan een keer scheuren. Haal oude delen weg en plant nieuwe gedeelten terug. Dit houdt de Iris germanica jong en zal de bloei-intensiteit zeker verhogen. 

 

Veelgestelde vragen over Iris germanica

Waar plant je best irissen?

Antwoord: Bij voorkeur op een droge plek met goede afwatering in de zon, waarbij de wortelstok oppervlakkig geplant wordt.

 

Wat moet je doen met uitgebloeide irissen?

Antwoord: Als de plant is uitgebloeid, knip je de hele bloemstengel weg.

 

Hoe irissen vermeerderen?

Antwoord: Om de paar jaar kun je de blauwe lis na de bloei opgraven en delen. De oude delen gooi je weg en de stukken met nieuw blad kun je opnieuw aanplanten. Houd hiervoor een plantafstand aan van ca. 30 cm.

 

Is de Iris een vaste plant?

Antwoord: De blauwe lis heeft een wortelstok en is daarmee eigenlijk geen vaste plant. Door zijn eigenschappen lijkt hij er wel sterk op en wordt vaak als zodanig aangeduid.

 

Wat is het verschil tussen een Iris en een Lis?

Antwoord: Lis is de volksnaam voor Iris germanica, ze worden vaak door elkaar gebruikt.

 

Online Iris germanica kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de planten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Voor bestellingen via Tuinplantenwinkel.nl geldt een minimum totaal bestelbedrag van €50,- aan producten.

 

Iris germanica afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaar staat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

Iris germanica behoord tot de vaste planten

 

Inspiratie Iris germanica:

iris germanica is niet zichtbaar in de winter deze overwinterd in de grond

 

In de winter zit de Iris germanica in de grond, na de winter snoei je de afgestorven delen weg.

 

iris germanica is geen vijverplant en kan niet tegen natte voeten

 

De Iris germanica is geen vijverplant en kan niet tegen te natte standplaats.

 

let op dat u de iris niet te diep in de grond plant

 

De Iris germanica staat bij voorkeur op een zonnige plek in de border.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.