Menu
Geen producten gevonden

»

Iris sibirica 'Blue King'

Product informatie

Nederlandse naam: Siberische Iris of Lis
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Iris sibirica 'Blue King' of Siberische iris of Lis - Informatie:

Iris sibirica 'Blue King' is een van de vele soorten irissen, die samen een groot palet aan kleuren vormen; iris betekent dan ook 'regenboog'. De naam komt oorspronkelijk uit de Griekse mythologie. De Iris sibirica 'Blue King' is een gemakkelijke tuinplant. De blauwe-paarse bloemen zijn kleiner dan baardirissen en ook het blad is veel kleiner en fijner van structuur.

In het voorjaar verschijnt het zwaardvormige blad. De bloeitijd volgt in mei en juni en is betrekkelijk kort; de bloemen zijn wel geschikt als snijbloem. Na de bloei vormen zich zaaddoosvruchten. In de winter sterft het blad af en trekt de plant zich ondergronds terug. In de loop van jaren ontwikkelt deze vaste plant stevige pollen. Deze tuinplant staat graag op een vaste standplaats in een niet te natte iets zure bodem. De iris wordt vaak toegepast bij vijvers, maar dient dus niet in het water te staan. De Iris sibirica 'Blue King' combineert prima met bijvoorbeeld astilbe, hosta en brunnera.

 

Snoei en onderhoud:

De iris sibirica is een makkelijke plant in onderhoud. Voor rijkbloeiende planten is het aan te raden geen stikstofrijke meststoffen te gebruiken bij de bemesting. Kies bij voorkeur voor meststoffen met een hoger P- en K-gehalte dan het N-gehalte. Deze verhouding vindt u altijd op de verpakking (NPK). Bij oudere planten sterft het binnenste deel van de pol vaak af. Als u dit ziet kunt u de plant het beste in maart uit de grond halen en de buitenste delen terugplanten. Dit bevordert tevens de bloei.

Snoei de verdorde delen in het vroege voorjaar af.


Deze Siberische iris of Lis bloeit van juni t/m juli met blauwe bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 70 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!   De Iris sibirica 'Blue King' | Siberische Iris of Lis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.