Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over fijnspar

De Fijnspar (Picea abies) vormt als solitair een nagenoeg perfecte smalle piramidevorm. Deze perfecte vorm maakt dat de Fijnspar vroeger de soort was om als kerstboom te dienen. De laatste jaren is deze soort daarin voorbij gestreefd door de Nordmannspar en Fraserispar. Deze soorten hebben veel zachtere naalden, wat voor het neerzetten en optuigen van de kerstboom veel fijner voor de handen is. Daarnaast vallen de naalden van deze twee soorten nagenoeg niet uit, wat bij de Fijnspar al begint op het moment dat de boom naar binnen gehaald wordt. Genoeg over de Fijnspar als kerstboom, deze soort wordt hier niet eens aangeboden.

Fijnspar kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De soorten Fijnspar die we wel aanbieden zijn twee totaal verschillende cultivars. De Picea abies ‘Little Gem’ is een miniatuur soort met een bolvormige groeiwijze. Hij combineert prachtig met andere naaldachtige dwergvormen met bijvoorbeeld een andere naaldkleur. Daarnaast is er de Picea abies ‘Acrocona’. Dit is een Fijnspar met een grillige groeiwijze. Daarnaast krijgt deze soort opvallende, bijna roodgekleurde kegels. Samen met de grillige groeiwijze, maakt dit dat dit een opvallende verschijning is.

Fijnspar planten

De Picea abies ‘Little Gem’ kan als solitair worden aangeplant maar ook in groepen komt hij prima tot zijn recht. Op plekken waar je liever geen betreding wilt hebben, kan een groep van deze fijnspar uitkomst bieden. De Picea abies ‘Acrocona’ daarentegen is uitsluitend geschikt als solitair. Geef hem voldoende ruimte. Hierdoor komt de grillige vorm van deze Fijnspar het beste tot zijn recht. De takken hangen tot op de grond, waardoor onderbeplanting rondom deze tuinplant niet nodig is.

Fijnspar snoeien en verzorgen

De Picea abies ‘Acrocona’ kan in het voorjaar in model gesnoeid worden. Op plaatsen waar de takken te breed worden, kunnen deze voor een deel gesnoeid worden. Vanwege de onregelmatige, grillige groeiwijze van deze Fijnspar kan dit geen kwaad voor de vorm van de plant. De Picea abies ‘Little Gem’ heeft nagenoeg geen snoei nodig. Eventueel kan er in het voorjaar licht gesnoeid worden als hij te groot dreigt te worden. Let wel op dat er niet te ver terug gesnoeid wordt, daar kan deze Fijnspar niet goed tegen.

Fijnspar

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.