Informatie over zilverspar

De Zilverspar kenmerkt zich door de opvallend gekleurde naalden. De bovenzijde van deze naalden is groen, terwijl de onderzijde nagenoeg wit is. Van een afstandje geeft dit een zilverkleurig effect over de gehele boom. De Zilverspar wordt ook wel Koreaanse zilverspar genoemd, in het Latijn Abies koreana. De Zilverspar heeft een vrij smalle piramidale groeiwijze met een dichte takkenstructuur. Het is een traaggroeiende sparrensoort die uiteindelijk een hoogte van zo’n 5 a 6 meter kan bereiken. Houdt hier rekening mee met het bepalen van de standplaats van de Zilverspar. Als er te weinig ruimte is, dan zijn er nog langzamer groeiende varianten. Bij Tuinplantenwinkel bieden we hierin de Abies lasiocarpa ‘Compacta’ aan. Deze Zilverspar bereikt uiteindelijk een hoogte van 2 tot 3 meter, waarmee hij ook in kleinere ruimtes een plek kan krijgen.

Zilverspar planten

Zilverspar staat bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. Het is echt een soort die als solitair aangeplant wordt. Houdt tijdens de keuze van de soort rekening met de uiteindelijke grootte van de Zilverspar. Bij voorkeur staat de Zilverspar in een zanderige niet al te natte grond. Gebruik tijdens het zetten aanplantgrond bij het vullen van het plantgat. Meng deze aanplantgrond met de aarde in uw tuin. Zorg ervoor dat u een ruim plantgat graaft dat ook onderin losse grond heeft. Zo kan eventueel teveel aan vocht makkelijk de grond in trekken en kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Geef daarnaast de eerste jaren na aanplant tijdens warme en droge periodes op tijd en voldoende extra water. Dit voorkomt dat de kluit kan uitdrogen.

Zilverspar kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Naast de Zilverspar soorten die uitgroeien tot een piramidale boomvorm, hebben we ook een dwergvariant op een laag stammetje in het assortiment. Dit is de Abies koreana ‘Blauer Eskimo’. Hij heeft een zeer compacte groeiwijze en past daarmee perfect in de Japanse tuin met bonsaivormen. Ook in een rotstuin komt deze variant van de Zilverspar perfect tot zijn recht.

 

abies koreana wordt ook vaak gebruikt als kerstboom

 

Inspiratie Zilverspar:

hoe hoog of groot wordt een zilverspar in de tuin

 

Zilverspar staat het liefst in de zon of halfschaduw, de boom komt het beste tot zijn recht als solitair in de tuin. 

 

kleine zilverspar op stam online kopen en laten bezorgen

 

Een variant op de zilverspar is de Koreaanse spar op stam: Abies koreana 'Blauer Eskimo'.

 

 

Zilverspar heeft opvallende naalden, de bovenkant is groen en de onderkant nagenoeg wit. In de nazomer krijgt de Zilverspar paars/blauwe kegels. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.