Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over blauwspar

Voor de meeste mensen is een spar al snel een Blauwspar, maar de hier beschreven Picea pungens is de enige echte Blauwspar. Als je de kleur van de naalden van deze soort vergelijkt met die van andere sparren soorten, begrijpt meteen waarom dit zo is, blauwer dan bij de Picea pungens worden ze niet. Blauwsparren zijn altijd traag groeiend, maar let op er zijn een aantal cultivars die tot flinke bomen kunnen uitgroeien. Houd daar rekening mee met het kiezen van de juiste soort Blauwspar. De kegels van de Blauwspar, hangen aan de takken.

Blauwspar planten

De Blauwspar soorten groeien traag, maar worden uiteindelijk flinke bomen. Hierdoor zijn ze niet geschikt voor kleine tuinen. Op den duur zullen ze te groot worden voor de standplaats. Daarnaast is een flinke snoeibeurt niet aan te raden. Lichte snoei om het model erin te houden kan wel. Vanwege de dichte kroon in combinatie met de oppervlakkige beworteling, zal er op den duur weinig tot geen onderbeplanting meer mogelijk zijn rondom de voet van de boom. Het wordt er te donker en te droog. Door de onderbeplanting tegelijk aan te planten met de Blauwspar, wordt de kans vergroot dat de onderbeplanting langer mooi blijft.

Blauwspar kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden een aantal cultivars van de Blauwspar aangeboden. De Picea pungens ‘Koster’ is de meest bekende soort. Deze bieden we aan in verschillende maten. Daarnaast is er de smaller blijvende Picea pungens ‘Iseli Fastigiate’.  Verder is er nog de Picea pungens ‘Oldenburg’ en Hoopsii’ die beide geschikt zijn als kerstboom vanwege hun nagenoeg horizontale vertakkingen. Een speciale vermelding krijgt de Picea pungens ‘Glauca Globosa’. Dit is een dwergvorm van de Blauwspar en kan daarmee in elke tuin een plek krijgen.

Blauwspar

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.