Picea abies 'Acrocona' - 040/050

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Fijnspar
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/50 cm
Beschrijving

Picea abies 'Acrocona' of Fijnspar - Informatie:

De karakteristieke groeiwijze maakt van deze spar een bijzonder exemplaar. De Picea abies 'Acrocona' heeft afhangende takken en blijft daardoor vrij laag. Soms richt een enkele tak zich op en groeit de spar een stukje in de hoogte om vervolgens weer af te hangen. Uiteindelijk kan deze tuinplant een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter. De naalden van deze wintergroene tuinplant zijn diepgroen van kleur. Bij oudere exemplaren verschijnen soms decoratieve kegelvormige vruchten aan de takken (dennenappels).

Standplaats:

 

Deze fijnspar staat het liefst op een plek in de zon op een humusrijke, goed doorlatende bodem. Geef deze plant de ruimte zodat hij zich kan ontwikkelen tot zijn natuurlijke vorm. De plant is goed te combineren met bodembedekkende planten zodat de aarde rondom de spar bedekt is en onkruid geen kans krijgt.

Snoei en Onderhoud:

Deze Picea 'Acrocona' krijgt de mooiste vorm door de plant niet te snoeien. U kunt het model wel enigszins manipuleren door de jonge scheuten aan een bamboestok op te binden. Hiermee is de plant in staat sneller omhoog te groeien en heeft u sneller een wat hogere blikvanger in uw tuin staan. Als onderhoudsbemesting kunt u ieder 2 jaar wat turfstrooisel aanbrengen rondom de voet van de plant. Dit zorgt voor een luchtige bodem die voldoende vocht kan vasthouden.De Picea abies 'Acrocona' - 040/050 | Fijnspar koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.