» Actinidia arguta 'Weiki'

Actinidia arguta 'Weiki'

Product informatie

Nederlandse naam: Mini-kiwi / Kiwibes
Bloeitijd: Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 11x11 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/60 cm
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, Bayern, Ken's Red
Pluktijd: n.v.t.

Actinidia arguta 'Weiki' of Mini-kiwi of Kiwibes - Informatie:

De Actinidia arguta 'Weiki' is een mannelijke variant van de Kiwibes. Hij draagt zelf geen vruchten, maar is noodzakelijk voor de bestuiving van de vrouwelijke soorten van de Kiwibes. Daar komen de vruchten aan. De Kiwibes of Mini-kiwi is een klimplant die zich al slingerend een weg omhoog baant. In het begin heeft hij hulp nodig om te beginnen met klimmen. Het is een ideale tuinplant om bijvoorbeeld een pergola mee te laten begroeien. In tegenstelling tot de grote vruchten, zijn de Kiwibessen zo uit de hand te eten. De schil van deze Kiwibessen is glad en dun en kan daardoor prima gegeten worden. Als u niet weet welke soort er in uw tuin staat, dan zijn de bloemen de enige zichtbare delen waarmee uit te maken is of u met een mannelijke of vrouwelijke plant te maken heeft. En dan nog is een deskundig oog noodzakelijk. Bij twijfel kunt u het beste een mannelijke en een vrouwelijke plant bij planten. Nogmaals, deze mannelijke variant draagt zelf GEEN vruchten en dient enkel voor de bestuiving van zijn zusjes. 

 

Standplaats:

Actinidia arguta 'Weiki' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vruchtbare, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Kiwibes is goed winterhard en bestand tegen de winters in ons land. Snoeien van deze tuinplant kan daarom ook prima in de winter gebeuren. De takkenstructuur is dan het beste te overzien en daardoor wordt het snoeien een stuk eenvoudiger. Haal in elkaar groeiende en slingerende twijgen uit elkaar of knip er een paar helemaal weg. 

 De Actinidia arguta 'Weiki' | Mini-kiwi / Kiwibes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.