Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over mini kiwi

Kiwibessen lijken op Kiwi's maar zijn kleiner en niet behaard. Omdat ze (nog) bijna nergens te koop worden aangeboden is de vrucht nog erg onbekend. We kunnen u echter verzekeren dat de vruchten zeker niet minder smaakvol zijn dan de behaarde, grotere broer. De kiwibessen zijn met schil en al te eten en smaken lekker zoet.

De Kiwibessen of te wel Actinidia arguta soorten lijken misschien wel meer op druiven dan op kiwi's. De vruchten staan vaak in twee- of drietallen bijeen. Ze zijn vaak plukrijk vanaf eind september. Daarmee rijpen ze iets vroeger en sneller dan de gewone soort. De bes groeit trager en blijft kleiner dan de Actinidia deliciosa en kan daardoor ook beter worden toegepast in kleinere tuinen en zelfs potten.

Mini kiwi planten en snoeien

De kiwibes vraagt vrijwel de zelfde eisen als de kiwi, wel kan deze iets vochtiger staan en ook kan deze tegen wat minder zon. De standplaats is dus op een drogere tot licht vochtige grond in de zon tot halfschaduw.

Snoei jaarlijks of om het jaar de plant, het beste is in de zomer rond mei / juni omdat de plant dan in blad staat. Snoei de lange twijgen terug op zo'n 30 a 40 cm maar laat de hoofdtakken in tact.

Mini kiwi kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden op onze webshop twee soorten kiwibessen aan. De bekendste is de Actinidia arguta ‘Issai’. ‘Issai’ is een zelfbestuivend ras en behoeft dus geen extra mannelijke plant. Dat geldt wel voor de Actinidia arguta 'Ken's Red'. Deze variëteit is niet zelfbestuivend maar wordt bestoven door of de ‘Issai’ of een mannelijke Actinidia arguta zoals de ‘Weiki’.

Als u de plant heeft besteld wordt deze binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd door onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Schade aan de plant is zodoende onmogelijk. Bij Tuinplantenwinkel.nl geven we daarnaast aangroeigarantie op de planten.

Mini kiwi

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.