Menu
Geen producten gevonden

»

Carex testacea 'Prairie Fire'

Product informatie

Nederlandse naam: Oranjezegge
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: onopvallend
Bladkleur: Oranje/rood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm
Door ons geleverde hoogte: 20/30 cm

Carex testacea 'Prairie Fire' of Oranjezegge - Informatie:

U hoeft niet bang te zijn dat uw tuin in de brand zal vliegen met Carex testacea 'Prairie Fire'. De naam van deze tuinplant slaat namelijk op de kleur van de bladeren die dit siergras krijgt. Het prachtig brons/oranje/bruin gekleurde blad van deze Oranjezegge zou het in brand staan van de border wel kunnen vermoéden. Zo fel gekleurd zijn de bladeren. In het voorjaar lopen de bladeren nog frisgroen uit, maar al snel kleuren ze door naar bronsachtig. De bladpunten kleuren door tot fel oranje 'vlammetjes'.  In het najaar komt de kleur van deze Zegge nog extra mooi uit. Vele tuinplanten zijn dan al op hun retour, terwijl de Carex testacea 'Prairie Fire' dan pas op zijn mooist is.

 

Standplaats:

Carex testacea 'Prairie Fire' is een laagblijvend siergras dat polvormend groeit en ook nog eens wintergroen blijft. Hierdoor is deze tuinplant perfect geschikt voor een groene basis aan de voorkant van de border. Oranjezegge staat het liefst in de zon of halfschaduw in een niet te vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Eventueel kan Oranjezegge eens in de zoveel jaar na de winter worden teruggeknipt tot op 10 cm boven de grond. Carex testacea 'Prairie Fire' blijft dan jong en fris. De tuinplant kan ook makkelijk verjongd en vermeerderd worden door middel van scheuren.De Carex testacea 'Prairie Fire' | Oranjezegge koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.