» Thymus pulegioides 'Tabor' Puur

Thymus pulegioides 'Tabor' Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Oreganotijm
Bloeitijd: Mei - Juli
Bloemkleur: Lila
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Thymus pulegioides 'Tabor' Puur of Oreganotijm - Informatie:

Thymus pulegioides 'Tabor' is een sterke tuinplant met een wat bossige groeiwijze. Opvallend zijn de bloemen die de vorm hebben van aren. Het glanzende blad is vrij groot en donker groen. Oreganotijm is wintergroen.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

Geef deze kruidenplant een zonnige en droge standplaats in een zandige, kalkrijke en goed gedraineerde grond.

Oreganotijm is een tijmsoort met een geweldige smaak en is toepasbaar in vele gerechten. U ruikt en proeft thymol en carvacrol inhoudsstoffen die in o.a. tijm, oregano en bonenkruid zitten. Een oreganotijm plant zou eigenlijk iedereen moeten bezitten.

 

Oregano tijm past goed in de volgende gerechten:

Vleesgerechten, soep, stoof- en ovenschotels, vis, dressing, garnering, aromatiseren van wijnazijn, pizza, Mediterrane keuken.

 

Gebruik: blad, bloemknop, bloem zowel vers als gedroogd.

 

Thymus pulegioides 'Tabor' Puur is een wintergroene kruidenplant. Deze Oreganotijm bloeit van mei t/m juli met lila bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 30 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Thymus pulegioides 'Tabor' Puur | Oreganotijm koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.