» Origanum vulgare Puur

Origanum vulgare Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Wilde marjolein - oregano
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Roze
Geurend: Ja (blad)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: April - September
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Origanum vulgare Puur of Wilde Marjolein - Informatie:

Origanum vulgare is nauw verwant aan Origanum majorana dat in het Middellandse zeegebied veelvuldig voorkomt. Wilde Marjolein is een inheemse plant die helaas beschermd is en dus niet in het wild geplukt mag worden. Met deze tuinplant kweekt u hem zelf op en geniet u van dit heerlijke kruid. Alhoewel Wilde Marjolein bij velen niet meteen een belletje doet rinkelen, doet de andere naam van dit kruid; oregano, dat wel.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Standplaats: 

Origanum vulgare houdt van een zonnige en vrij droge standplaats. Op een te natte standplaats zal deze plant in de winter afsterven. U kunt dit kruid ook prima in een pot telen.

 

Snoei en onderhoud:

Dek Origanum vulgare bij strenge vorst af met een laag bladeren of een doek en zet potplanten even in de tuinschuur of onder een overkapping en geef in het voorjaar wat verse aarde. Oudere planten zijn goed te scheuren.

 

Toepassing:

Oregano of Wilde marjolein smaakt voortreffelijk in de Mediterrane keuken. Denk aan pasta's, soepen, salades, maar ook over varkens- en lamsvlees.

 

Gebruik: Het blad kan zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Ook de jonge bloemknoppen en bloemen zijn bruikbaar.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Origanum vulgare Puur | Wilde marjolein - oregano koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.