U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Santolina viridis Puur | Olijvenkruid | Tuinplantenwinkel.nl

Santolina viridis Puur

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Olijvenkruid
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: April - September
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm
Beschrijving

Santolina viridis Puur of Olijvenkruid

Olijvenkruid is niet zo zeer een 'eetkruid'. Olijvenkruid is een echte geurplant. Heeft ook mooie witte tot lichtgele bloemen. Feitelijk is het meer een belevingskruid net zoals het kerrieplantje. Maar daarom zeker niet minder waardevol! Beleving is super juist. Olijvenkruid heeft de kracht om de mediterrane keuken dichterbij te brengen. Haar aroma's zijn verrukkelijk en daar ligt ook de enorme kracht van dit kruid.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging Santolina viridis

Droog, zonnig en warm; daar houdt deze plant van. Beetje voeding van organische oorsprong. Regelmatig een beetje terugsnoeien anders zal deze tuinplant te snel verhouten net als een lavendelplant.

 

Olijvenkruid past goed in de volgende gerechten

Pasta's, pizza, pesto, salades, tomaat, mozzarella, marinades, mediterrane keuken. Bij inmaak van olijven en augurken.

 

Gebruik: jonge loof, bloemknop en bloem.

 

Santolina viridis Puur is een bladverliezende kruidenplant. Dit Olijvenkruid bloeit van juli t/m augustus met gele bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 40 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon. 

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Santolina viridis Puur | Olijvenkruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.