» Petroselinum crispum Puur

Petroselinum crispum Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Krulpeterselie
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Petroselinum crispum Puur of Krulpeterselie - Informatie:

Peterselie wordt alom geprezen en gekend en terecht. Ultiem om mee te garneren en zeer rijk aan vitaminen, mineralen en bioactieve stoffen zoals antioxidanten. Vroeger kon men dergelijke stoffen nog niet benoemen maar de heilzame werking was bij onze voorouders al lang bekend. Een laboratorium hadden zij daar niet voor nodig.

 

Standplaats:

Petroselinum crispum staat het liefst in gefilterd zonlicht(te felle zon is soms teveel van het goede) in een vochtige, voedselrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Geef Petroselinum crispum na een paar jaar een andere plaats in de moestuin.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

Het is van belang om voldoende water en organische voeding te geven aan Petroselium crispum. In het groeiseizoen iedere 6 weken voeding geven. Als u de bloemstelen (allemaal) voor de bloei uit de tuinplant knipt zal de plant niet afsterven na de bloei, en uw Krul peterselie langer leven in dit geval.

 

Krulpeterselie past goed in de volgende gerechten:

Garnering bij vlees, vis, aardappelgerechten, soepen, sauzen, dressings, ovengerechten, eiergerechten en cocktails.

Petroselium crispum neemt uitzonderlijk veel mineralen op vanuit de bodem. Vandaar dat wij veel essentiële mineralen binnenkrijgen wanneer wij peterselie eten. Zorg ervoor dat uw Krulpeterselie altijd over voldoende voeding kan beschikken, anders zal het blad geel verkleuren.

 

Gebruik: Blad, bloemknop en bloem. 

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Petroselinum crispum Puur | Krulpeterselie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.