» Salvia officinalis 'Berggarten' Puur

Salvia officinalis 'Berggarten' Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Grootbladige keukensalie
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Lichtpaars
Bladkleur: Groen/grijs
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: April - September
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Salvia officinalis 'Berggarten' Puur of Grootbladige keukensalie - Informatie:

Met haar prachtige, grote, ovaalvormige bladeren is de cultuurvariëteit Salvia officinalis 'Berggarten' uitermate geschikt als ondergrond voor een amuse. Grootbladige salie is een sterke tuinplant die opvalt door zijn aarvormige bloeiwijze en de grijsviltige bladeren. Geschikt voor elke tuin of in een pot op het balkon of terras. Zeker in de kruidentuin zou de Salie eigenlijk niet mogen ontbreken. 's Winters behoudt deze kruidplant soms zijn blad. Als een van de weinige planten heeft Grootbladige salie vierkante stengels; dit komt in de natuur niet vaak voor.

 

Standplaats:

Salie staat graag op een beschutte plaats in de zon in een vrij droge, kalkhoudende bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Bescherm Salvia officinalis 'Berggarten'  in de winter tegen vorst met een vliesdoek en zet potplanten vorstvrij weg. In het voorjaar een keer terugsnoeien en een handje kalk rond de voet van de tuinplant strooien.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

De Grootbladige salie staat graag op een droge zonnige plek. Enkel indien nodig een beetje snoeien, maar nooit teveel in een keer dan bestaat de kans dat de Salvia officinalis 'Berggarten' het niet overleeft.

 

Grootbladige salie past goed in de volgende gerechten:

Vette vis, vleesgerechten, groenteschotels, Italiaanse gerechten, stoof- en ovenschotels, ter decoratie, amuses en verder ultiem in combinatie met parmaham. De Salvia officinalis 'Berggarten' is een goed kruid bij het verteren van vette gerechten. In flinterdunne reepjes gesneden of als volledig blad
toegepast; het is afhankelijk van het recept en essentieel voor het resultaat.

 

Gebruik: Blad, bloemknop en bloem.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Salvia officinalis 'Berggarten' Puur | Grootbladige keukensalie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.