Menu
Geen producten gevonden

»

Pyracantha coccinea 'Saphyr Jaune' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Vuurdoorn
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 2 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 150/175 cm
Vruchtdragend: Ja

Pyracantha coccinea 'Saphyr Jaune' of Vuurdoorn XL-serie - Informatie
De Vuurdoorn geeft veel sierwaarde. In het voorjaar heeft deze tuinplant roomwitte bloemen en in de zomer en het najaar massa's kleurige bessen. Merels en Lijsters zijn hier dol op! Vuurdoorn kan tegen een muur of hekwerk groeien. Hij heeft ondersteuning nodig om te klimmen. De Pyracantha kan ook als losse of strak geknipte solitair gezet worden. Deze tuinplant is goed winterhard en behoudt in normale winters zijn bladeren.

 

Standplaats:

Pyracantha coccinea 'Saphyr Jaune' groeit zowel in de zon als in de schaduw (hoe meer zon des te uitbundiger de bloei) in een voedselrijke, niet te natte bodem. Geef de Vuurdoorn een enigszins beschutte plaats, beschermd tegen uitdrogende oostenwind.

 

Snoei en onderhoud:

Als de Vuurdoorn tegen een hekwerk of muur opklimt, moet de jonge tuinplant in oktober/november af en toe getopt worden voor het vormen van extra uitlopers, die samen een compacte plant vormen. Snoeien van te groot geworden takken kan het beste in maart.

 

Voor algemene informatie over klimplanten klik hier!  De Pyracantha coccinea 'Saphyr Jaune' - XL | Vuurdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.