Menu
Geen producten gevonden

»

Product informatie

Nederlandse naam: Vuurdoorn
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Door ons geleverde hoogte: 150/175 cm
Advies aantal per strekkende meter: 2 planten

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11251 beoordelingen

Pyracantha 'Golden Charmer' of Vuurdoorn - Informatie:

De Vuurdoorn is een groenblijvende plant met veel sierwaarde, enerzijds door de gekleurde bessen maar ook door dat dit veel vogels aantrekt. Het is niet een echte klimmer maar meer een lei-plant, de vuurdoorn heeft wat hulp of lichte steun nodig. De naam Vuurdoorn geeft al aan dat er er wat vurigs aan de plant is, en dat is de vuurgeel-oranje kleur van de bes, en de naam geeft ook al aan dat de plant doornen heeft. 

De plant zit tussen een haag- en klimplant in, de twijgen zijn te stevig voor een echte klimplant en de plant heeft toch meer steun nodig als alle andere haagplanten. Toch wordt deze tuinplant gerekend tot de klimplanten. De Pyracantha wordt vaak tegen muren of gaaswerken geplant. 

 

Standplaats en verzorging:

Deze Vuurdoorn stelt niet al te veel eisen aan de bodem, de plant staat het liefst in de brandende zon, maar schaduw verdraagt deze tuinplant ook prima. Ook in de buurt van de Nederlandse kustlijn kan deze plant prima groeien. In een grote pot op terras zou je de Vuurdoorn ook nog toe kunnen passen. 

Bij de verzorging van deze tuinplant adviseren we handschoenen aan te trekken en alsnog op te passen voor de doornen. De plant heeft graag wat steun en hulp, bindt de plant daarom eventueel met wat bindbuis aan bijvoorbeeld een gaaswerk. Het bindbuis kunt u ook op onze webshop terugvinden, dit is voor veel doeleinden in de tuin geschikt. De plant verdraagt snoei goed, doe dit na de bloei of wanneer u ene tijdje van de bessen genoten heeft. 

 De Pyracantha 'Golden Charmer' - XL | Vuurdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.