Pyracantha 'Golden Charmer' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Vuurdoorn
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 2 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Door ons geleverde hoogte: 150/175 cm
Beschrijving

Pyracantha 'Golden Charmer' of Vuurdoorn - Informatie:

Vuurdoorn is een groenblijvende tuinplant met veel sierwaarde, enerzijds door de gekleurde bessen maar ook door de vogels aangetrokken door de bessen. Pyracantha 'Golden Charmer' is geen echte klimmer, maar meer een lei-plant, de Vuurdoorn heeft wat hulp of lichte steun nodig. De naam Vuurdoorn geeft al aan dat er er wat vurigs aan de plant is: de vuurgeel-oranje kleur van de bes. De naam geeft ook aan dat de plant doornen heeft. 

De tuinplant zit tussen een haag- en klimplant in, de twijgen zijn te stevig voor een echte klimplant en de plant heeft meer steun nodig als alle andere haagplanten. Toch wordt deze tuinplant gerekend tot de klimplanten. De Pyracantha wordt vaak tegen muren of gaaswerken geplant. 

 

Standplaats:

Vuurdoorn stelt niet al te veel eisen aan de bodem, Pyracantha 'Golden Charmer' staat het liefst in de brandende zon, maar schaduw verdraagt deze tuinplant ook prima. Ook in de buurt van de Nederlandse kustlijn kan deze plant prima groeien. In een grote pot op terras zou je de Vuurdoorn ook nog toe kunnen passen. 

 

Snoei en onderhoud:

Bij de verzorging van Pyracantha 'Golden Charmer' adviseren we handschoenen aan te trekken en alsnog op te passen voor de doornen. De Vuurdoorn heeft graag wat steun en hulp, bindt de tuinplant daarom  met bindbuis vast aan bijvoorbeeld een gaaswerk. Bindbuis kunt u ook op onze webshop terugvinden; dit is voor veel doeleinden in de tuin geschikt. De tuinplant verdraagt snoei goed, doe dit na de bloei.De Pyracantha 'Golden Charmer' - XL | Vuurdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.