Menu
Geen producten gevonden

»

Pyracantha 'Golden Charmer' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Vuurdoorn
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 2 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Door ons geleverde hoogte: 150/175 cm

Pyracantha 'Golden Charmer' of Vuurdoorn - Informatie:

Vuurdoorn is een groenblijvende tuinplant met veel sierwaarde, enerzijds door de gekleurde bessen maar ook door de vogels aangetrokken door de bessen. Pyracantha 'Golen Charmer' is geen echte klimmer, maar meer een lei-plant, de Vuurdoorn heeft wat hulp of lichte steun nodig. De naam Vuurdoorn geeft al aan dat er er wat vurigs aan de plant is: de vuurgeel-oranje kleur van de bes. De naam geeft ook aan dat de plant doornen heeft. 

De tuinplant zit tussen een haag- en klimplant in, de twijgen zijn te stevig voor een echte klimplant en de plant heeft meer steun nodig als alle andere haagplanten. Toch wordt deze tuinplant gerekend tot de klimplanten. De Pyracantha wordt vaak tegen muren of gaaswerken geplant. 

 

Standplaats:

Vuurdoorn stelt niet al te veel eisen aan de bodem, Pyracantha 'Golden Charmer' staat het liefst in de brandende zon, maar schaduw verdraagt deze tuinplant ook prima. Ook in de buurt van de Nederlandse kustlijn kan deze plant prima groeien. In een grote pot op terras zou je de Vuurdoorn ook nog toe kunnen passen. 

 

Snoei en onderhoud:

Bij de verzorging van Pyracantha 'Golden Charmer' adviseren we handschoenen aan te trekken en alsnog op te passen voor de doornen. De Vuurdoorn heeft graag wat steun en hulp, bindt de tuinplant daarom  met bindbuis vast aan bijvoorbeeld een gaaswerk. Bindbuis kunt u ook op onze webshop terugvinden; dit is voor veel doeleinden in de tuin geschikt. De tuinplant verdraagt snoei goed, doe dit na de bloei.De Pyracantha 'Golden Charmer' - XL | Vuurdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.