U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Cercidiphyllum japonicum - XL | Katsuraboom of Koekjesboom | Tuinplantenwinkel.nl

Cercidiphyllum japonicum - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Katsuraboom of Koekjesboom
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Rood (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 100/125 cm
Beschrijving

Cercidiphyllum japonicum - XL-serie of Katsuraboom of Koekjesboom - Informatie:

Cercidiphyllum japonicum - XL is een snelgroeiende tuinplant met meerdere stammen die weinig eisen stelt aan de bodem. De Katsuraboom is bekend om zijn bijna ronde, hartvormige blad (bijnaam: Hartjesboom), dat vroeg in het voorjaar bronskleurig uitloopt en dat daarna lichtgroen-moskleurig wordt. In mei-juni komen er onopvallende bloemetjes wat verscholen onder het uitlopende blad in de bladoksels. Na de bloei vormt de Katsuraboom in het najaar lange, boonachtige vruchten, die tot in de winter kunnen blijven hangen. Het afgevallen blad geurt naar koek en kaneel vandaar de naam Koekjesboom.

 

Snoei en onderhoud:

De Cercidiphyllum japonicum - XL staat het liefst in de zon of halfschaduw en wordt door zijn losse kruin vaak toegepast als solitair in de wat grotere tuin. De Koekjesboom stelt weinig eisen aan de bodem. Kan last hebben van bevroren takjes in stevige winters. Deze snoei je het best weg. De leveringshoogte bedraagt 125 tot 150 cm.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Cercidiphyllum japonicum - XL | Katsuraboom of Koekjesboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.