U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Mentha spicata 'Maroccan' Puur | Marokkaanse munt | Tuinplantenwinkel.nl

Mentha spicata 'Maroccan' Puur

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Marokkaanse munt
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm
Beschrijving

Mentha spicata 'Maroccan' of Marokkaanse munt

Deze Marokkaanse munt geeft verreweg het meest frisse muntaroma van alle muntsoorten, nauwelijks te evenaren. Dit zijn veel gehoorde uitspraken over deze muntsoort. De kracht van Marokkaanse munt schuilt hem in het feit dat haar aroma het jaar rond fris is, dit in tegenstelling tot pepermunt waarbij het aroma in het najaar wat flauwer is.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging Mentha spicata 'Maroccan'

Zet deze tuinplant op een zonnige plek of in de halfschaduw. Zet muntsoorten in een pot of wortelbegrenzer, zodat ze niet gaan woekeren. Voldoende water en voeding geven in het groeiseizoen. Is uw plant lelijk geworden, knip deze dan tot de grond terug, zodat ze fris weer kan uitlopen.

 

Marokkaanse munt past goed in de volgende gerechten

Muntthee, dranken, groenten, vleesgerechten, vis, desserts, rauwkost, soepen, sauzen, garneren, capariña en mojito. Gewoon een muntsoort die je altijd in je nabijheid wenst. Een frisse adem en munt zijn een onafscheidelijk duo sinds mensenheugenis. Marokkaanse munt is de koningin onder de muntsoortjes.

 

Gebruik: blad, stengel, bloemknop en bloem.

 

Mentha spicata 'Maroccan' Puur is een bladverliezende kruidenplant. Deze Marokkaanse munt bloeit van juni t/m september met blauwe bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 60 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Mentha spicata 'Maroccan' Puur | Marokkaanse munt koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.