» Mentha gracilis 'Ginger' Puur

Mentha gracilis 'Ginger' Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Gembermunt
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Lichtpaars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Mentha gracilis 'Ginger' Puur of Gembermunt - Informatie:

Gembermunt regelmatig gebruiken zorgt ervoor dat de tuinplant niet te hoog wordt. Krijgt deze munt voldoende zon en staat ze bijna in bloei, dan kunt u de subtiele gembertoetsen kort waarnemen wat een ware sensatie is. Het blad van deze muntsoort krijgt in de zomermaanden ook mooie geelgroene accenten. Zet muntsoorten in een pot of wortelbegrenzer, zodat ze niet gaan woekeren.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

Standplaats halfschaduw en vochtig. Voldoende voeding tijdens groeiseizoen. Plant regelmatig terug snoeien als u de plant mooi fris wilt houden.

 

Gembermunt past goed in de volgende gerechten:

Sauzen, soepen, theemengsels, salades en desserts met name in combinatie met chocola en ijs. Laat uw gembermunt is tot bloei komen en pas de bloemen eens culinair toe: fantastisch.

 

Gebruik: blad, bloemknop, stengel en bloem.

 

Mentha gracilis 'Ginger' Puur is een bladverliezende kruidenplant. Deze Gembermunt bloeit van juni t/m september met lichtpaarse bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 30 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Mentha gracilis 'Ginger' Puur | Gembermunt koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.