U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Mentha suaveolens 'Ananas' Puur | Ananasmunt | Tuinplantenwinkel.nl

Mentha suaveolens 'Ananas' Puur

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Ananasmunt
Bloeitijd: Juli - Oktober
Bloemkleur: Lichtpaars
Bladkleur: Wit/Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: April - September
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm
Beschrijving

Mentha suaveolens 'Ananas' of Ananasmunt

Ananasmunt heeft prachtig bontgekleurd blad met grote mogelijkheden in de keuken. De smaak is een stuk zoeter dan die van andere muntsoorten. Houd de voet van de tuinplant droog om een eventuele roestaantasting te voorkomen. Mocht er toch een roestaantasting voorkomen, dan de plant terug knippen en de grond rondom de plant rijk bestrooien met knoflookpoeder. Knoflookpoeder heeft een roestkiemremmende werking.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging Mentha suaveolens 'Ananas'

Planten op een zonnige plek. Zet muntsoorten in een pot of wortelbegrenzer, zodat ze niet gaan woekeren. Voldoende water en voeding geven in het groeiseizoen. Indien het loof lelijk is geworden, de tuinplant terugknippen, zodat ze weer vers kan uitlopen. 

 

Ananasmunt past goed in de volgende gerechten

Salades, zomerdranken, desserts, kruidenthee, fruitbowl en in combinatie met gebakken banaan. De Ananasmunt is een prima muntsoort voor de lekkerste thee! Regelmatig de topjes plukken zal er voor zorgen dat de plant extra vertakt. Het aroma is licht fruitig. Direct vers van de plant toepassen.

 

Gebruik: blad, bloemknop en bloem.

 

Mentha suaveolens 'Ananas' Puur is een bladverliezende kruidenplant. Deze Ananasmunt bloeit van juli t/m oktober met lichtpaarse bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 50 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Mentha suaveolens 'Ananas' Puur | Ananasmunt koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.