Hypericum calycinum

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Grootbloemige hertshooi
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Hypericum calycinum of Hertshooi

De bloemen van Hypericum calycinum zijn geel van kleur. De Hertshooi is een halfheestertje en in een zachte winter zal het blad niet geheel verdwijnen. Vanwege zijn gespreide takken is de tuinplant geschikt om grotere plantvakken mee te vullen, als bodembedekker of als haagje. Hertshooi komt ook in het wild voor en wordt wel gebruikt voor medicinale doeleinden.

 

Standplaats Hypericum calycinum

Een plek in de halfschaduw bevalt Hypericum calycinum het beste, maar ook in de schaduw groeit de tuinplant goed, alleen de bloei zal iets minder zijn. Elke goed doorlaatbare, normale, niet te droge(in de zomer) bodem is geschikt.

 

Hypericum calycinum snoeien en onderhouden

Knip de Hertshooi elk voorjaar tot 10 cm boven de grond helemaal af; dit bevordert de bloei van nieuwe uitlopers. Hypericum calycinum is een sterke tuinplant die het ook aan de kust en in stedelijk gebied goed zal doen.De Hypericum calycinum | Grootbloemige hertshooi koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.