Magnolia soulangeana

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Beverboom
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit- roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm
Beschrijving

Magnolia soulangeana of Beverboom

Magnolia soulangeana is waarschijnlijk de bekendste Beverboom.  De struik/boom kan tot 5 meter hoog worden en is daardoor alleen geschikt voor grotere tuinen. Magnolia soulangeana dankt zijn naam aan de Fransman E. Soulange-Bodin en bloeit in april-mei uitbundig op het nog kale hout; nachtvorst in deze periode kan schadelijk zijn voor de bloei. Magnolia's worden ook wel eens tulpenboom genoemd; dit komt omdat de bloemen van een aantal soorten wel wat weg hebben van het bekende bolgewas. De tuinplant komt het best tot zijn recht als solitair in border of op het grasveld. 

 

Standplaats Magnolia soulangeana

De Beverboom staat het liefst in de zon of halfschaduw op een beschutte plaats in een humusrijke, goed waterdoorlatende bodem.

 

Magnolia soulangeana snoeien en onderhouden

Magnoliahout is zacht en kan gemakkelijk inrotten bij beschadigen; snoei de tuinplant alleen als het noodzakelijk is na de bloei; knip dan verdroogde takken weg.De Magnolia soulangeana | Beverboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.