» Polystichum polyblepharum

Polystichum polyblepharum

Product informatie

Nederlandse naam: Glansschildvaren
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Polystichum polyblepharum of Glansschildvaren of Niervaren - Informatie:

Deze wintergroene varensoort heeft prachtige glanzende bladeren. Vandaar ook zijn Nederlandse naam Glansschildvaren. Om het tweede deel van zijn naam (schild) te verklaren, moeten we inzoomen op de kleine bladdeeltjes van de Polystichum polyblepharum. Deze lijken namelijk op kleine schildjes. Iemand anders zou er een niervorm in kunnen zien, vandaar dat de Polystichum polyblepharum ook wel Niervaren genoemd wordt. Vanwege zijn afwijkende bladvorm, is het een ideale tuinplant om te combineren met andere varensoorten. De verschillende bladvormen steken dan mooi tegen elkaar af, wat een prachtig gevarieerd groen beeld geeft. Deze varen is geschikt voor de bostuin, informele tuin, rotstuin en kan ook toegepast worden onder struiken en bomen. 

 

Standplaats:

Geef Polystichum polyblepharum een beschutte standplaats in de halfschaduw of schaduw en een goed doorlaatbare, humusrijke, vochtige, kalkarme grond. Deze varen verdraagt enige droogte en kan ook goed worden toegepast op neutrale zandgronden.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei in het voorjaar lelijke bladeren weg. Breng elk jaar rond de voet van deze tuinplant een laag compost van afgevallen blad aan, om de grond vochtig te houden (zeker op de zandgronden).

Tijdens droge perioden is het nodig om te sproeien.De Polystichum polyblepharum | Glansschildvaren koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.