» Molinia arundinacea 'Witches Broom'

Molinia arundinacea 'Witches Broom'

Product informatie

Nederlandse naam: Pijpenstrootje
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Bruin
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm

Molinia arundinacea 'Witches Broom' of Pijpenstrootje - Informatie:

Molinia arundinacea 'Witches Broom' bloeit van juli - september met vrij stevige, geelbruine, opgaande bloemaren aan lange, dunne bloemstengels. Het Pijpenstrootje laat voldoende ruimte open om er doorheen te kunnen kijken. De tuinplant is winterhard en bladverliezend. De bloemen zijn geschikt voor decoratie in droogboeketten. Het Pijpenstrootje werd gebruikt om lange piipenstelen van binnen te reinigen.

 

Standplaats:

Molinia arundinacea 'Witches Broom' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een lichtvochtige, iets zurige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Zet de pollenvormende tuinplant solitair of in een groepje in de border; bijvoorbeeld in combinatie met kattenstaart (Lythrum), aster (Aster) of wederik (Lysimachia). 

 

Snoei en onderhoud: 

Snoei Molinia arundinacea 'Witches Broom' na de winter terug tot 10 cm boven de grond; let wel op de nieuwe, frisse scheuten. U kunt na een aantal jaren de tuinplant in de herfst uit de grond halen en splitsen, zet dan alleen de jonge (buitenste) delen terug. Zo houdt u het Pijpenstrootje compact en jong. De Molinia arundinacea 'Witches Broom' | Pijpenstrootje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.