Menu
Geen producten gevonden

» Sempervivum ciliosum var borisii

Sempervivum ciliosum var borisii

Product informatie

Nederlandse naam: Huislook
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 10 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Sempervivum ciliosum var borisii of Huislook - Informatie:

De Sempervivum ciliosum var borisii vormt bolvormige groene rozetjes met een bijna donzen fijne beharing. Deze beharing heeft wel wat weg van een spinnenweb. Vandaar dat deze tuinplant ook wel eens Spinnenwebhuislook genoemd wordt. In de zomermaanden komen er gele bloemen aan verdikte bloemstengeltjes te staan. Ze toornen boven de rozetten uit. Deze tuinplant is goed winterhard en wintergroen.

Tip: Maak een combinatie van verschillende types Sempervivum in een flinke schaal en zet dit op een zonnige plek op het terras. 

 

Standplaats:

De Sempervivum ciliosum var borisii staat graag in de volle zon op een wat drogere plaats. Bij te weinig zonlicht krijgt deze tuinplant een grauwe kleur. Sempervivum betekent altijd (semper) leven (vivum) en is wat de standplaats betreft een zeer toepasselijke naam; hij kan ook goed uit de voeten in een droge, (stenige) bodem waar andere tuinplanten het moeilijk zullen hebben. Huislook is een ideale rotsplant. Daarnaast kan deze tuinplant ook prima een plek krijgen aan de rand van de verhoogde border. Daar combineert hij goed met verschillende sedumsoorten. 

 

Snoei en onderhoud:

Deze tuinplant heeft weinig tot geen snoei nodig. Sempervivum ciliosum var borisii groeit langzaam uit met nieuwe rozetten aan de zijkant van de plant. De Sempervivum ciliosum var borisii | Huislook koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.