Campanula poscharskyana

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Klokjesbloem
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Blauwpaars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Campanula poscharskyana of Klokjesbloem

De Campanula poscharskyana is een bodemdekkende vaste plant met een lange bloeitijd. De opvallend felblauwe op klokjes lijkende bloemen verschijnen in lange slierten aan de tuinplant. Als de plant aan rand van een muurtje of in een bloembak groeit, dan gaan de slierten over de rand hangen. De Campanula poscharskyana lijkt qua uiterlijk wat op de Campanula portenschlagiana, maar het blad is wat grover en de bloemen zitten aan langere slierten. In de winter blijft het blad lang aan de plant zitten. Soms sterft het zelfs helemaal niet af.

Standplaats Campanula poscharskyana:

Een plek in de zon of halfschaduw verdient de voorkeur. Ook in de schaduw zal de Campanula poscharskyana zeker goed groeien, maar zal dan minder uitbundig bloeien. In de rotstuin komt de Klokjesbloem goed tot zijn recht. Daarnaast is het een ideale tuinplant voor aan de rand van de border, bijvoorbeeld langs een pad of langs het gazon. 

Campanula poscharskyana snoeien en onderhouden:

Tussendoor weghalen van uitgebloeide bloemen bevordert een nieuwe 2e en eventueel zelfs 3e bloei. Als de Campanula poscharskyana lelijk uit de winter komt, dan kan de Klokjesbloem teruggeknipt worden tot aan de voet van de plant. Hij zal dan snel weer nieuwe frisgroene scheuten maken en later in het jaar ook weer uitbundig gaan bloeien. De Campanula poscharskyana is enigszins polvormend. Om een goede verdeling van de plant te verkrijgen, kan hij in het vroege voorjaar uit de grond gehaald en gescheurd worden. Verdeel de tuinplanten daarna over het oppervlak en plant ze opnieuw terug.De Campanula poscharskyana | Klokjesbloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.