» Acer palmatum - XL+

Acer palmatum - XL+

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 38 cm
Door ons geleverde hoogte: 175 / 200 cm

Acer palmatum of Japanse esdoorn - Informatie
Acer palmatum - XL+ heeft meteen een flinke formaat; groeit langzaam uit tot een flinke struik of meerstammige boom. De Japanse esdoorn heeft een waaierige kroon en kan 2.50 m hoog worden.
Als solitair is de Acer palmatum - XL+ prima te gebruiken. Een aanrader voor de Japanse tuin!
De bladeren van deze tuinplant lopen een beetje roze getint uit en worden steeds groener naarmate ze groter worden. In de herfst verkleuren ze prachtig van geel-oranje naar rood. De stam en de takken zijn grijs-bruin en glad. De bloemen verschijnen in april/juni en hangen als paars-rode tuilen aan de takken. De propellerachtige vruchten zijn wel bekend en zeer geliefd bij kinderen. 
Plant de Japanse esdoorn op een enigszins beschutte plaats in de halfschaduw. Zorg dat de grond goed doorlaatbaar en vochthoudend is. Voeg turf toe, want deze tuinplant houdt van licht zure grond. Bij voorkeur niet snoeien. Mocht u toch wat bij willen snoeien, doe dit dan in het najaar. De leveringshoogte bedraagt 175 tot 200cm.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hier De Acer palmatum - XL+ | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.