Acer palmatum - boomvorm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 350 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 48 cm
Beschrijving

Acer palmatum of Japanse esdoorn - Informatie:

Dit is erg bijzonder! Een Japanse esdoorn, maar dan opgekweekt tot een kleine boom. Meestal kom je  Acer palmatum tegen als struik. Oudere exemplaren groeien uit tot vaak meerstammige bomen. De Japanse esdoorn is een tuinplant die natuurlijk niet mag ontbreken in tuinen met een Oosters tintje. De plant is zeer de moeite waard. Naast het prachtige blad, zijn de herfstkleuren en waaiervormige groeiwijze redenen om juist voor deze boom te kiezen.

De Acer palmatum is de basisvorm van de Japanse esdoorn en heeft groen blad in de zomer. In het najaar verkleurt het blad geel tot oranje en rood. De tuinplant komt goed tot zijn recht als solitair in een border.

 

Standplaats:

De Japanse esdoorn voelt zich het beste thuis op een humusrijke, zure en goed vochthoudende bodem. We raden aan om bij het planten tuinturf toe te voegen aan het plantgat. Turf heeft een verzurende werking op de bodem en zorgt voor een humusrijke bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Acer palmatum hoeft niet gesnoeid te worden. Indien u dit wel wilt doen, is het goed de Japanse esdoorn te snoeien in de zomer of najaar. Snoei absoluut niet in de periode tussen februari en mei.

Voor een gezonde groei kunt u rondom de voet van de tuinplant jaarlijks of elke twee jaar wat turfstrooisel aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat het humus-gehalte in de bodem op peil blijft. Turf heeft een goed vochthoudend vermogen, waardoor de bodem niet snel uitdroogt en zorgt voor een zurig bodemmilieu.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Acer palmatum - boomvorm | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.