Acer palmatum - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm
Beschrijving

Acer palmatum of Japanse esdoorn XL-serie - Informatie
Acer palmatum - XL groeit langzaam uit tot een flinke struik of meerstammige boom. De Japanse esdoorn heeft een waaierige kroon en kan 2,50 m hoog worden.
Als solitair is de Acer palmatum prima te gebruiken. Een aanrader voor elke tuin, zeker ook de Japanse tuin! De bladeren van deze tuinplant lopen een beetje roze getint uit en worden steeds groener naarmate ze groter worden. In de herfst verkleuren ze prachtig van geel-oranje naar rood. De stam en de takken zijn grijs-bruin en glad. De bloemen verschijnen in april/juni en hangen als paars-rode tuilen aan de takken. De propellerachtige vruchten zijn wel bekend en als propellertjes zeer geliefd bij kinderen.

 

Onderhoud en snoei:

Plant de Japanse esdoorn op een enigszins beschutte plaats in de halfschaduw. Zorg dat de grond goed doorlaatbaar en vochthoudend is. Voeg turf toe, want deze tuinplant houdt van lichtzure grond. Bij voorkeur niet snoeien. Mocht u toch wat bij willen snoeien, doe dit dan in het najaar.  

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Acer palmatum - XL | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.