Albizia julibrissin 'Boubri' - hoogstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Perzische slaapboom
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 36 cm
Beschrijving

Albizia julibrissin 'Boubri' ('Ombrella') of Perzische Slaapboom - Informatie:

Albizia julibrissin 'Boubri' is een erg bijzondere verschijning, die helaas niet voor iedere tuin is weggelegd. Over het blad van de boom valt al een boek vol te schrijven. De dubbel beveerde bladeren bestaan uit honderden, kleine blaadjes die in de avond en nacht naar elkaar toe vouwen. Hieraan dankt de tuinplant ook zijn naam 'Slaapboom'. Overdag vouwen de bladeren zich weer open.

In de zomer verschijnen bovenaan de boom zeer bijzonder gevormde bloemen die meer weg hebben van kleurrijke pluisjes. Van dichtbij zijn de bloemen alleen nog maar mooier. De roze bloei van Albizia julibrissin 'Boubri' duurt bijna de gehele zomer vanaf eind juli tot soms in september aan toe. De albizia 'Boubri' is ook bekend onder de naam Albizia julibrissin 'Ombrella'. Het gaat hierbij dus om dezelfde cultivar.

Kenmerkend zijn de parasolvormige groeivorm en de dieproze bloempluizen in de zomer. 

 

Standplaats:

Albizia julibrissin 'Boubri' verlangt een zonnige en warme standplaats. De boom moet in beschutting staan vanwege het risico op bevriezing bij strenge of zeer strenge vorst. Zeker in combinatie met een sterke wind uit het oosten kunnen de jonge takken bij deze boom invriezen en afsterven. Breng eventueel winterbescherming aan als er strenge vorst (-10 graden Celsius) of strenger wordt voorspelt.

De Perzische Slaapboom houdt van een enigszins kalkrijke, maar goed doorlatende bodem. Voeg bij het planten wat aanplantgrond toe aan het plantgat voor een goede aangroei. Klei, leem en zavel zijn van nature gronden die rijk zijn aan kalk.

 

Snoei en onderhoud:

Albizia julibrissin 'Boubri' groeit van nature uit tot een parasolvormige boom. U kunt de tuinplant, indien gewenst, goed snoeien. De boom bloeit op het nieuwe hout. Snoeien kan om die reden het beste plaats vinden direct na de winter, rond eind maart tot half april. Op zandgrond kunt u jaarlijks wat kalk strooien rondom de voet van de plant alhoewel die niet noodzakelijk is.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Albizia julibrissin 'Boubri' - hoogstam | Perzische slaapboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.