Menu
Geen producten gevonden

»

Albizia julibrissin 'Boubri' - hoogstam

Product informatie

Nederlandse naam: Perzische slaapboom
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 36 cm

Albizia julibrissin 'Boubri' ('Ombrella') of Perzische Slaapboom - Informatie:

Deze Perzische slaapboom is een erg bijzondere verschijning die helaas niet voor iedere tuin weg gelegd is. Over het blad van de boom valt al een boek vol te schrijven. De dubbel beveerde bladeren bestaan uit honderden kleine blaadjes die in de avond en nacht naar elkaar toe vouwen. Hieraan dankt de plant ook zijn naam 'Slaapboom'. Overdag vouwen de bladeren zich weer open.

 

In de zomer verschijnen bovenaan de boom zeer bijzonder gevormde bloemen die meer weg hebben van kleurrijke pluisjes. Van dichtbij zijn de bloemen alleen nog maar mooier. De bloei van deze Albizia julibrissin 'Boubri' duurt bijna de gehele zomer vanaf eind juli tot soms in september aan toe en hebben een roze kleur.

 

Dan even over de standplaats want de plant oogt niet alleen exotisch; dat is ze ook. Vandaar dat de plant iets gevoelig blijft voor strenge of zeer strenge vorst. Vooral op een open winderige standplaats raden we deze boom af. In een beschutte (stads)tuin komt de boom echter wel tot wasdom.

 

Standplaats en verzorging:

De Albizia julibrissin 'Boubri' verlangt een zonnige en warme standplaats. De boom moet in beschutting staan vanwege het risico op bevriezing bij strenge of zeer strenge vorst. Zeker in combinatie met een sterke wind uit het oosten kunnen de jonge takken bij deze boom invriezen en afsterven. Breng eventueel winterbescherming aan als er strenge vorst (-10 graden Celsius) of strenger wordt voorspelt.

De boom houdt van een enigszins kalkrijke, maar goed doorlatende bodem. Voeg bij het planten wat aanplantgrond toe aan het plantgat voor een goede aangroei. Klei, leem en zavel zijn van nature gronden die rijk zijn aan kalk. Op zandgrond kunt u jaarlijks wat kalk strooien rondom de voet van de plant alhoewel die niet noodzakelijk is.

De boom groeit van nature uit tot een parasolvormige boom. U kunt de boom indien gewenst goed snoeien. De boom bloeit op het nieuwe hout. Snoeien kan om die reden het beste plaats vinden direct na de winter, rond eind maart tot half april.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Voor algemene informatie over bomen op tuinplantenwinkel.nl klik hier!De Albizia julibrissin 'Boubri' - hoogstam | Perzische slaapboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.