» Acer palmatum 'Atropurpureum' - XL

Acer palmatum 'Atropurpureum' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm - 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: Keuze afhankelijk

Acer palmatum 'Atropurpureum' of Japanse esdoorn XL-serie - Informatie

Tuinplantenwinkel.nl heeft vele varianten van de Japanse esdoorn in het assortiment, maar Acer palmatum 'Atropurpureum' - XL is de meest bekende, roodbladige variant. Deze grote, sterke struik, kan uitgroeien tot een kleine boom met sierlijk overhangende takken als de boom wat ouder is. Het wijnrode blad kleurt in de herfst dieprood. In mei bloeit deze Japanse esdoorn onopvallend met tuilen van rode bloemetjes, waaruit later de vleugelachtige zaden ontstaan(helicoptertjes). Bij jonge planten is de bloei vaak afwezig. Meestal bloeit een Japanse esdoorn pas op latere leeftijd.

 

Onderhoud en snoei:

Zet deze tuinplant bij voorkeur in goed doorlatende, humusrijke tuingrond, op een halfschaduwrijke standplaats in de luwte. Niet binnen verharding aanplanten. Geschikt voor parken, boombakken op terras, attractieparken, begraafplaatsen, grote en kleine tuinen, patiotuinen. Geef in het voorjaar wat compost aan deze Japanse esdoorn. Knip de tuinplant in het vroege voorjaar in model. Voor een compacte struik elk jaar in oktober snoeien. Gebruik tuinturf bij aanplant.

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Acer palmatum 'Atropurpureum' - XL | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.