» Acer palmatum 'Bloodgood'

Acer palmatum 'Bloodgood'

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Donkerrood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/50 cm

Acer palmatum 'Bloodgood' of Japanse esdoorn - Informatie:

De Acer palmatum 'Bloodgood' verschilt van de 'Atropurpureum' door zijn nog donkerder paars gekleurde bladeren. Deze variant van de Japanse esdoorn is een meer opgaande vorm. Hij groeit niet hard, maar toch kan een uiteindelijke hoogte van 2 tot 3 meter bereikt worden. De herfstverkleuring van deze Acer palmatum 'Bloodgood' is spectaculair. Het blad verkleurt van donkerpaars naar felrood. Daarna valt het af, waardoor de dichte takkenstructuur van deze Japanse esdoorn in de winter nog extra opvalt. De jonge twijgen van de Acer palmatum 'Bloodgood' zijn donkerrood van kleur.  Hij houdt bij voorkeur van een plek in de halfschaduw en van een licht zure standplaats. Om dit te bereiken kan er wat tuinturf door het plantgat gemengd worden, alvorens deze Japanse esdoorn aan te planten. Snoeien kan het beste in het vroege voorjaar net na de winter. Wanneer er later in het jaar een flinke tak van de Acer palmatum 'Bloodgood' gezaagd wordt, dan kan hij zijn naam 'Bloodgood' wel eens eer aan gaan doen en dat wil iedereen toch liever niet...

Acer palmatum 'Bloodgood' is een bladverliezende tuinplant. Deze Japanse esdoorn wordt uiteindelijk ongeveer 300 cm hoog en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. De leveringshoogte bedraagt 40 tot 50 cm.De Acer palmatum 'Bloodgood' | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.