Acer palmatum 'Taylor'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen- roze
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/60 cm
Beschrijving

Acer palmatum 'Taylor' of Japanse esdoorn

Acer palmatum'Taylor' is een variant van de bonte Japanse esdoorn. Het bijzondere aan deze tuinplant is het blad. In het voorjaar zijn de bladeren roze en lichtgroen gevlekt en tijdens de zomer krijgen de bonte bladeren steeds meer een geelrode kleur om in de herfst karmijnrood te worden. In de winter is het blad gevallen.

 

Standplaats Acer palmatum 'Taylor'

De esdoorn kan solitair worden toegepast in de Japanse tuin, de rotstuin, de border van elke tuin en in een ruime plantenbak als terrasplant. Geef Acer palmatum 'Taylor' een beschutte plek. Niet in de felle middagzon. Elke humusrijke, niet te droge, zure grond is geschikt.

 

Acer palmatum 'Taylor' snoeien en onderhouden

Strooi turf met een mulchlaag van afgevallen blad rond de voet van de tuinplant, zodat wordt voorkomen dat hij uitdroogt. Acer palmatum ‘Taylor’ dient zo min mogelijk gesnoeid te worden, omdat de takken snel kunnen gaan bloeden na een snoeibeurt. Oude of vormverstorende takken kunnen het beste in november/december afgeknipt worden.De Acer palmatum 'Taylor' | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.