Acer palmatum 'Butterfly'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen - wit - roze
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/40 cm
Beschrijving

Acer palmatum 'Butterfly' of Japanse esdoorn

Het blad van Acer palmatum 'Butterfly' is fijn ingesneden, handvormig (palmatum) en groen met een wit randje. Het blad verkleurt in de herfst mooi roze-rood. De Japanse esdoorn is een trage groeier, die door zijn decoratieve vorm goed past als solitair aan een vijver- of borderrand. De tuinplant verliest in de winter zijn bladeren, maar is goed vorstbestendig. 

 

Standplaats Acer palmatum 'Butterfly'

Acer palmatum 'Butterfly' staat het liefst in de (half)schaduw in een enigszins vochtige, waterdoorlatende, lichtzure bodem op een plaats beschut tegen de wind en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Graag wat tuinturf toevoegen tijdens het planten van de Japanse esdoorn voor het verkrijgen van het lichtzure bodemmilieu.

 

Acer palmatum 'Butterfly' snoeien en onderhouden

Te veel snoei kan de kenmerkende vorm van Acer palmatum 'Butterfly' verstoren en bovendien bloedt de tuinplant bij snoeien in het voorjaar; beperk de snoei dus zoveel als mogelijk. Verwijder dode en verstorende takken in de rustperiode (november - december).De Acer palmatum 'Butterfly' | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.