» Acer palmatum 'Dissectum' - XL

Acer palmatum 'Dissectum' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 29 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/60 cm

Acer palmatum 'Dissectum' of Japanse esdoorn - Informatie:

Acer palmatum 'Dissectum' staat mooi langs bijvoorbeeld een vijverrand vanwege zijn hangende takken. De Japanse esdoorn is geschikt als openbaar groen en als borderplant ook voor de kleinere tuin of patiotuin. Het opvallendste kenmerk van de tuinplant is zijn heel fijne, diep ingesneden blad dat groen van kleur is; in de herfst volgt oranje verkleuring. De Japanse esdoorn is niet zo geschikt als kustplant, maar is wel luchtverontreiniging-tolerant.

 

Standplaats:

Acer palmatum 'Dissectum' staat het liefst op een beschutte plaats in de (half)schaduw in een vochthoudende, lichtzure bodem. Een kleibodem is minder geschikt. Gebruik tuinturf bij het aanplanten voor het verkrijgen van een zurig bodemmilieu. 

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van de Japanse esdoorn op stam is niet echt nodig. U kunt de boom rustig door laten groeien. Snoeien kunt u het beste tot een minimum beperken, maar is zeker mogelijk. Snoei bij voorkeur in de zomer (juli/augustus) of in december. Om de bodem zuur en goed vochthoudend te houden, kunt u jaarlijks of elke 2 jaar wat extra turf rondom de voet van de plant aanbrengen.De Acer palmatum 'Dissectum' - XL | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.