» Acer palmatum 'Atropurpureum'

Acer palmatum 'Atropurpureum'

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm - 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 22 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/60 cm

Acer palmatum 'Atropurpureum' of Japanse esdoorn - Informatie:

Deze Japanse esdoorn is een mooie blikvanger in uw tuin. Deze langzaam groeiende tuinplant met een open grillige structuur en diep ingesneden, handvormige bladeren ( palmatum verwijst naar handpalm) met de Nederlandse naam Japanse esdoorn is een sieraad voor elke tuin. Deze Acer wordt vaak gebruikt als solitaire sierstruik in Japanse tuinen en vanwege zijn trage groei en open structuur zelfs als potplant. Acer palmatum ‘Atropurpureum’ krijgt in het voorjaar schitterende, rode bladeren die in de herfst verkleuren naar purperrood. De tuinplant is goed winterhard en heeft ook in de winter decoratieve waarde door zijn grillige takkenstructuur. De esdoorn houdt van vochthoudende, goed waterdoorlatende, lichtzure bodem. Geef hem een beschutte standplaats in de halfschaduw of schaduw, zodat zijn bladeren beschermd worden tegen al te felle zon. Uitdrogende wind kan het blad verdorren. Snoei beperkt in het vroege voorjaar. Te veel snoei kan de kenmerkende vorm van de plant verstoren en bovendien bloedt de Acer veel bij snoei in het voorjaar.. Verwijder dode en verstorende takken in de rustperiode (november december). Maar niet te veel in één jaar. Gebruik bij het aanplanten tuinturf. Strooi in het voorjaar wat compost of tuinturf rond de basis van de plant, zodat een mulchlaag gevormd wordt, die het zurige milieu langer vasthoudt en de plant beschermt tegen uitdroging. Geef eventueel in de lente nog wat organische mest; bv. koemestkorrels.


Acer palmatum 'Atropurpureum' is een bladverliezende tuinplant. Deze Japanse esdoorn wordt uiteindelijk ongeveer 200 cm hoog en staat bij voorkeur in de halfschaduw - schaduw. De leveringshoogte bedraagt 70 tot 80 cm.

 

 

De Acer palmatum 'Atropurpureum' | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.