» Acer palmatum 'Atropurpureum'

Acer palmatum 'Atropurpureum'

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm - 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 22 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/60 cm

Acer palmatum 'Atropurpureum' of Japanse esdoorn - Informatie:

Acer palmatum 'Atropurpureum' is een mooie blikvanger in uw tuin. De langzaam groeiende tuinplant met een open grillige structuur en diep ingesneden, handvormige bladeren ( palmatum verwijst naar handpalm) met de Nederlandse naam Japanse esdoorn is een sieraad voor elke tuin. Deze Acer wordt vaak gebruikt als solitaire sierstruik in Japanse tuinen en vanwege zijn trage groei en open structuur zelfs als potplant. Acer palmatum ‘Atropurpureum’ krijgt in het voorjaar schitterende, rode bladeren die in de herfst verkleuren naar purperrood. De tuinplant is goed winterhard en heeft ook in de winter decoratieve waarde door zijn grillige takkenstructuur.

 

Standplaats:

De Japanse esdoorn houdt van een vochthoudende, goed waterdoorlatende, lichtzure bodem. Geef hem een beschutte standplaats in de halfschaduw of schaduw, zodat zijn bladeren beschermd worden tegen al te felle zon. Uitdrogende wind kan het blad verdorren.

 

Snoei en onderhoud:

Beperkte snoei kan in het vroege voorjaar. Te veel verstoort de kenmerkende vorm van de tuinplant en bovendien bloedt de Acer veel bij snoei in het voorjaar. Verwijder dode en verstorende takken in de rustperiode (november-december). Maar niet te veel in één jaar. Gebruik bij het aanplanten tuinturf. Strooi in het voorjaar wat compost of tuinturf rond de basis van de plant, zodat een mulchlaag gevormd wordt, die het zurige milieu langer vasthoudt en de plant beschermt tegen uitdroging. Geef eventueel in de lente nog wat organische mest; bv. koemestkorrels.De Acer palmatum 'Atropurpureum' | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.