Acer palmatum 'Atropurpureum'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm - 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 24 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/70 cm
Beschrijving

Acer palmatum 'Atropurpureum' of Japanse esdoorn - Informatie:

Acer palmatum 'Atropurpureum' is de meest bekende variant van de Japanse esdoorn. Het is een langzaam groeiende tuinplant met een open, grillige structuur. Deze variant heeft een wat meer opgaande groeiwijze en kan uiteindelijk wel 2 tot 3 meter hoog worden. Houd hier wel rekening mee tijdens het bepalen van een plek voor deze tuinplant. De bladeren zijn handvormig (palmatum=handvormig) en diep ingesneden. In het voorjaar zijn die bladeren mooi rood, in de herfst verkleuren ze purperrood en tegen de winter valt het blad af; dan heeft de grillige  takkenstructuur zijn decoratieve waarde. De Acer palmatum 'Atropurpureum' is een aanrader voor elke tuin en in het bijzonder voor de Japanse tuin, maar ook als kuipplant kan deze tuinplant prima dienst doen.

 

Standplaats:

De Japanse esdoorn houdt van een vochthoudende, goed waterdoorlatende, lichtzure bodem. Geef hem een beschutte standplaats in de halfschaduw of schaduw, zodat zijn bladeren beschermd worden tegen al te felle zon. Uitdrogende wind kan het blad verdorren. Meng wat tuinturf door de aarde van het plantgat.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei storende takken in november/december weg en geef de Japanse esdoorn in het voorjaar wat compost of turf voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Niet snoeien in het voorjaar, dan kan de tuinplant ernstig gaan bloeden.De Acer palmatum 'Atropurpureum' | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.