Menu
Geen producten gevonden

» Acer palmatum 'Black Lace'

Acer palmatum 'Black Lace'

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Rood/purper
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm

Acer palmatum 'Black Lace' of Japanse esdoorn

De Acer palmatum 'Black Lace' is een nieuw type esdoorn met fraaie, rood-paars gekleurde bladeren. In het voorjaar verschijnt het blad met een dieppurpere kleur. In de zomer verkleurt het blad roder en in de herfst nog roder voordat ze af valt. Het blad van deze Acer palmatum 'Black Lace' is opvallend diep ingesneden en lijkt op dat van de Acer palmatum 'Garnet'. In tegenstelling tot deze laatste, is de groei van deze esdoorn opgaand. Daarmee is deze Japanse esdoorn een van de weinige fijnbladige types met een opgaande groei. De uiteindelijke hoogte van deze esdoornsoort bedraagt ongeveer 2 meter. De groei is matig waardoor deze plant goed te onderhouden is.

Standplaats:
De Japanse esdoorn staat het liefst op een vochthoudende, zure grond. Tuinplantenwinkel.nl adviseert om tuinturf te gebruiken in het plantgat. Dit vergroot het vochthoudende vermogen en zorgt voor een lage zuurgraad waaroor de Japanse esdoorn optimaal kan groeien. Als u de esdoorn in een pot wilt planten gebruikt u het beste universele potgrond. Een plaats in de halfschaduw of zon in het beste.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien kunt u het beste tot een minimum beperken maar is zeker mogelijk. Snoei bij voorkeur in de zomer (juli/augustus) of in december. Strooi dan meteen wat tuinturf rond de stam voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Een esdoorn kan het beste met rust worden gelaten in de periode vanaf februari tot en met mei.De Acer palmatum 'Black Lace' | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.