Acer palmatum 'Starfish'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Acer palmatum 'Starfish' of Japanse esdoorn - Informatie:

'Starfish' betekent zeester en het is niet moeilijk om vervolgens een link met deze Japanse esdoorn te leggen. Het blad heeft er namelijk alles van weg. De diep ingesneden, stervormige bladeren van deze nieuwe variëteit staan licht gebold aan de bladstelen. De rode kleur van het blad maakt het een des te opvallende verschijning. De groei van deze Japanse esdoorn is opgaand. Naar boven toe wordt de struik breder, waardoor een elegante vaasvorm ontstaat. Uiteindelijk kan deze Acer palmatum 'Starfish' een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter. Het blad verkleurt in de herfst nog roder en valt vervolgens af. Deze tuinplant is goed winterhard.

Standplaats:
De Japanse esdoorn staat het liefst op een vochthoudende, zure grond. Tuinplantenwinkel.nl adviseert om tuinturf te gebruiken in het plantgat. Dit vergroot het vochthoudende vermogen en zorgt voor een lage zuurgraad waaroor de Japanse esdoorn optimaal kan groeien. Als u de esdoorn in een pot wilt planten gebruikt u het beste universele potgrond. Een plaats in de halfschaduw of zon in het beste.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien kunt u het beste tot een minimum beperken maar is zeker mogelijk. Snoei bij voorkeur in de zomer (juli/augustus) of in december. Strooi dan meteen wat tuinturf rond de stam voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Een esdoorn kan het beste met rust worden gelaten in de periode vanaf februari tot en met mei.De Acer palmatum 'Starfish' | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.