» Allium giganteum

Allium giganteum

Product informatie

Nederlandse naam: Sierui
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Groen/grijs
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Advies aantal per vierkante meter: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze

Allium giganteum of Sierui - Informatie:

De hoogste en grootste Sierui-soort is toch wel Allium giganteum, die in de late lente/begin zomer bloeit. De grote bollen met kleine, paarse bloemen staan op zeer lange, sterke stengels, die mooi boven de andere beplanting uit kunnen groeien. De Sieruien laten zich makkelijk combineren met andere bolgewassen en vaste planten. 

 

Standplaats:

Allium giganteum staat het liefst in de zon of gefilterd zonlicht in een waterdoorlatende, voedselrijke bodem. De Sierui komt het best tot zijn recht bij aanplant in grotere vakken in de border of langs het gazon.

 

Snoei en onderhoud:

Na de bloei sterft de tuinplant bovengronds af, zoals de tulp en narcis. Verwijder in de herfst alle afgestorven bladeren en stengels; de bollen kunnen gewoon in de grond blijven zitten. Strooi er in de winter, als bescherming, een laag bladeren over.

 

Deze Sierui is doorgaans alleen leverbaar in de late winter en/of vroege voorjaar. Neem eventueel contact met ons op over de leverbaarheid.De Allium giganteum | Sierui koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.