» Allium schoenoprasum Puur

Allium schoenoprasum Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Bieslook
Bloeitijd: Mei - Juli
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Allium schoenoprasum of Bieslook - Informatie:

Allium schoenoprasum Puur staat mooi in een border met vasteplanten, maar is vooral bekend door het gebruik als kruid in vele gerechten. Bieslook  is een bladverliezende kruidenplant en winterhard. Deze tuinplant bloeit van mei t/m juli met roze bloemen; wordt uiteindelijk ongeveer 30 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw op een wat drogere standplaats (ook op balkon of terras).

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

Geef regelmatig wat voeding en water. Bieslook heeft holle groene en gladde blaadjes met een heerlijke look smaak. Ook de wortels van de bieslookplant zijn heerlijk, met name in de winter. Bedenk u wel dat als u de wortels gaat eten dat u de plant blijvend kunt beschadigen, dit in tegenstelling tot het eten van enkel de bovengrondse delen, waarbij de impact voor de plant veel minder is.

 

Bieslook past goed in de volgende gerechten:

Blad: Sauzen, aardappelgerechten, roomkaas, kwark, broodbeleg of als garnering bij alioli.
De bloemknopjes zijn lekker en gezond als garnering of in de salade.
Bieslook vers toepassen om het hoge gehalte aan vitaminen C te behouden.

 

Gebruik: loof, bloemknop, bloem en wortel.

 

Allium schoenoprasum of Bieslook is een winterharde bladverliezende kruidenplant, die bloeit in mei  juli. Detuinplant wordt 30- cm hoog.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Allium schoenoprasum Puur | Bieslook koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.