» Allium 'Ambassador'

Allium 'Ambassador'

Product informatie

Nederlandse naam: Sierui
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Paars
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Bolmaat (omtrek): 18/20 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze

Allium 'Ambassador' of Sierui - Informatie:

Deze fraaie sierui heeft inmiddels heel wat harten van tuin- en plantenliefhebbers veroverd. De grote bloem wordt gedragen door een imposante stengel tot 100 centimeter hoog. De bloem bestaat uit tal van dicht op elkaar zittende paarse bloemen. Deze zijn in trek bij bijen en andere nectarliefhebbers. Na de bloei blijven de zaaddozen mooi tot in de zomer. De bloem kan ook als snijbloem worden gebruikt. Het blad is vrij groot en blijft vrij lang mooi. Het beste laat u het blad verdorren zodat de plant de voeding weer kan opslaan in de bol.

 

Standplaats:

Sierui staat bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. De Allium 'Ambassador' past perfect in de bloeiende vaste planten border. Ook in een vak met lagere siergrassen zoals Carex of Festuca, komt deze soort sierui prima tot zijn recht. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Allium 'Ambassador' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). 

 

Om ervoor te zorgen dat de bol van de Allium na de bloei voldoende energie kan opnemen om het jaar erop weer te kunnen bloeien, is het belangrijk om het blad pas te verwijderen als het gaat verkleuren. De bol haalt namelijk veel voeding en energie uit het blad. Daarnaast zorgt een jaarlijkse gift van organische mest (Culterra, koemest, of biomest) in het voorjaar voor sterkere bollen en een betere bloei. De Allium 'Ambassador' | Sierui koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.